Pagini

Imprumuturi pentru pensionari

Ce posibilitati au pensionarii de a obtine un imprumut rapid?


In general, pensionarii sunt limitati la a primi imprumuturi, indiferent de natura acestora, bancare sau nebancare.

Majoritatea institutiilor financiara limiteaza varsta de acordare a creditelor la 69 de ani, astfel ca, practic, sunt ingraditi de la a obtine imprumuturi o clasa foarte mare de cetateani pensionari ce depasesc acest prag.

Sa vedem in continuare care sunt variantele acceptate de varsta pentru societatile bancare si care sunt cerintele acestora in privinta acordarii de credite catre pensionari:

1. La BCR exista un pachet special creat pentru pensionari, numit COMOD BCR. Acest pacher pentru pensionari ce va poate oferi: un cont curent cu card de debit aferent, depozitie cu dobanda preferentiala, descoperire de cont de 3 pensii nete. Pentru a accesa acest pachet, trebuie sa primiti pensia intr-un cont la BCR. Cui se adreseaza acest pachet promotional pentru pensionari? Persoanelor cu varsta pana in 78 de ani (deci, sa nu fi implinit aceasta varsta).

2. Bancpost ofera pensionarilor un "imprumut in baza pensiei SENIOR ACTIV". ce inseamna in fapt acest imprumut? Poti primi un numar de maxim 3 pensii pe cardul personal. Varsta solicitata pentru un pensionar ce aplica la acest credit este de maxim 65 de ani. Ne intrebam daca Bancpost cunoaste care este varsta de pensionare in Romania, caci aceasta oferta de imprumut pentru pensionari pare a fi o gluma proasta.

3. Iata ca in sfarsit gasim o oferta ce poate fi numita pentru pensionari. Este vorba de un credit oferit de Banca Transilvania, a carui limita de acordare urca de data aceasta pana la 70 de ani, ceea ce este oarecum rezonabil. Si aceasta oferta BT pentru pensionari are limitarile ei, in conditiile in care varsta de 70 de ani nu trebuie sa DEPASEASCA 70 de ani la finalul perioadei de creditare; deci, o alta gaselnita de a ne preface ca acordam imprumuturi pentru pensionari.

4. La OTP Bank gasim un pachet pentru pensionari, este vorba despre un card OTP Bank pe care-l puteti folosi in farmacii, puteti sa trageti bani de la bancomat, etc. N-am descoperit pe site-ul OTP Bank care este varsta maxima a pensionarului ce poate aplica pentru acest pachet de creditare.

Daca am analizat variantele bancare, haideti sa vedem ce gasim si la Institutiile Financiare Nebancare in privinta creditelor catre pensionari:

1. La Provident stim clar ca varsta maxima de acordare a unui imprumut este de 69 de ani; deci, pot beneficia de imprumuturi la acest IFN, pensionarii ce n-au implinit respectiva varsta.

2. De la TBI Credit nu stim nimic caci pare a fi in reconstructie totul.

3. Cetelem ofera imprumuturi pensionarilor, cu conditia ca varsta maxima atinsa de client inainte de ultima scadenta sa nu depaseasca 70 de ani (deci, practic sa nu implinesti 70 de ani inainte de rambursarea integrala a imprumutului).

4. Pe site-ul iCredit n-am gasit nicio infomatie legata de varsta pana la care se acorda credite, deci, implicit, nu exista informatii despre imprumuturile pentru pensionari. Totusi, iCredit ne transmite ca la ei gasiti conditii lejere de imprumut, iar faptul ca acorda credite pe termen scurt, poate fi o sansa pentru pensionari de se imprumuta.

5. La FRFS varsta maxima pentru acordarea unui credit este de 69 de lei, iar venitul minim de 1.500 de lei, deci, pensionarii care se pot adresa acestui IFN pentru un imprumut sunt foarte putini.

Incercand sa gasim totusi o solutie de creditare pentru pensionari am dat peste o societate de brokeraj, CREDIas, ce pare a fi specializata in creditele pentru pensionari.

Ofertele lor de creditare sunt:

1.Nevoi personale pentru pensionari de  varsta
2.Nevoi personale pentru pensionari de  boala
3.Nevoi personale pentru angajati
4.Carduri  pentru pensionari
5.Carduri  pentru pensionari de boala

Pentru pensionarii iesiti la pensie in mod natural, varsta maxima solicitata pentru acordarea unui credit este de 75 de ani, iar pentru pensionarii ce s-au pensionat pe caz de boala, varsta maxima este de 70 de ani.

Gasiti mai multe informatii pe platforma online a acestui broker de credite: http://www.credias.ro/credite.html
vivacredit.ro