Pagini

Clientii IFN-urilor doresc imprumuturi nebancare fara multe acte

Tendinta actuala in piata nebancarelor: imprumuturile simple, usor de accesat, cu minim de acte


Am fost un pic mustruluiti de reprezentantii europeni ca avem niste credite bancare neperformante, motiv pentru care, masurile n-au intarziat sa apara si BNR impreuna sau nu, cu ministerul de finantate, a conceput o forma legislativa menita sa permita bancilor o reesalonare a creditelor, chiar in conditiile in care clientii au intarzieri mai mari de 30 de zile la rata unui credit (lucru imposibil din punct de vedere legal in ziua de azi).

Deci, se presupune ca bancile ar beneficia de pe urma masurii propuse de BNR in colaborare cu ministerul de finante, iar costurile sunt suportate din fondurile de garantie, tot de BNR. Sa fie o pura initiativa romaneasca sau iar ni s-a "poruncit" de la Bruxelles?!

Pana vom gasi raspunsul la aceasta intrebare, romanii se indreapta cu pasi repezi, mult mai repezi chiar decat anul trecut, catre imprumuturile nebancare. De ce prefera romanii aceste imprumuturi nebancare? Simplu! Multi dintre ei nu se mai califica pentru un credit bancar, fie din cauza limitarii veniturilor, fie din cauza unor antecedente negative ce i-a propulsat in Biroul de Credit.

Cu certitudine, toate aceste manevre si jocuri financiare din ultima vreme, le-a cam stricat cheful romanilor de a apela la banci.

Daca urmarim, de exemplu, ofertele de creditare de la Bancpost, ne umfla rasul, de-a dreptul. Au machiat un oferta de creditare de anul trecut, transformand-o intr-o alta Marie, cu aceeasi palarie. De ce o fac? Ca sa nu zica lumea ca respectiva banca nu acorda credite. La fel si alte surate din piata bancarelor.

Aceasta situatie de-a dreptul enervanta pentru un om aflat intr-o nevoie urgenta, ce are nevoie de bani azi, nu peste o luna, i-a determinat pe oameni sa aleaga imprumuturi nebancare fara multe acte, simplu de accesat.

Profitand din plin de conjunctura, IFN-urile ofera credite in conditii de eligibilitate deosebit de lejere, iar actele solicitate sunt minime, ba mai mult, unele societati nebancare au scazut dobanda, apropiindu-se simtitor de cea a creditelor de nevoi personale de la bancile comerciale.
vivacredit.ro