Pagini

IMPRUMUTURI NEBANCARE 2014

Ce a adus nou 2014 in piata imprumuturilor nebancare din Romania


Daca la nivelul lui 2013, imprumuturile nebancare au inceput sa intre pe profit, inceputul anului 2014 a venit cu un ajutor nesperat din partea BNR pentru IFN-uri.

Chiar daca acest ajutor se manifesta doar la nivel de reclama orala, daca vreti sa-i spunem asa, acest "ajutor" de la BNR va reprezenta punctul de sprijin al societatilor nebancare pentru acest an.

De ce "ajuta" BNR, IFN-urile din Romania? Ei bine, acest asa-zis ajutor reprezinta de fapt o urmare nefasta al disputei mai mult decat transparente dintre BNR si bancile comerciale, care in ciuda scaderii de catre BNR a dobanzii cheie, n-au vrut in ruptul capului sa procedeze la fel, ba mai mult, tot ce au facut a fost sa diminueze dobanda la depozitele de la populatie.

In acest context, Institutiile Financiare Nebancare sunt favorizate, iar imprumuturile nebancare vor prinde mai mult contur la nivelul acestui an, macar din punctul de vedere al transparentei si al autorizarii lor de catre BNR, pentru ca, de ce sa nu recunoastem, multi dintre dumneavoastra se intreba si astazi daca nu cumva este ceva in neregula cu acreditarea acestor societati nebancare.

Deci, putem spune ca anul 2014 a adus pentru imprumuturile nebancare un avantaj, o mai mare transparenta si probabil va mai aduce si o mai mare incredere in fata consumatorului, odata cu expeunerea clara a acreditarii BNR.
vivacredit.ro